CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 10 juni 2009

Boxningsnyheter 6 juni Tidaholm

Walle Haddad vs Dimitry Koyshenko 2009 del 2


Sverige 6 - Ryssland 0
2009-06-06
6 juni Tidaholm:

Det blev 0-1 mot Danmark i fotboll men i boxning vann Sverige med 6-0 mot Ryssland på Labbås Box Promotions gala i Tidaholms Folkets Park. I huvudmatchen inledde den muskulöse "Hero", Roddy Benjaminsson lite segt och förlorade första ronden mot ryske debutanten Sergej Makhsmedshin men denne gav på grund av en uppenbarligen legitim armskada upp matchen och kom inte ut till andra ronden (av fem "tvåor").

Fjäderviktaren Rickard Lundby boxade sig till en säker seger över fyra ronder mot Vladislav Saglarov.

Amatörstjärnorna Badou Jack och Patrick Bogere debuterade bägge med segrar på poäng men sedan skiljdes de åt. Jack imponerade mot Maxim Nikonorov med en fint blandad offensiv mot en stryktålig kämpe. Bogere däremot visade upp dålig timing och mycket ringrost mot Alexey Shorovkov och domarna hade visserligen 39-37 på samtiga protokoll men det bör ha varit mycket nära oavgjort.

"Dynamite Destiny", Mikaela Laurén har i alla fall fysiken till att göra sig i en boxningring och slog ut Marina Morozova i andra ronden. Mikaela har också redan en viss stjärnstatus och här kan det gå fort framåt.

länkar för att tittamatchen

Wael Haddad, i cruiservikt, vann klart mot Dmitry Shovenko i en riktig kämpamatch. Haddad fick ögonbrynet uppskallat i sista ronden och det blödde rejält.

Mansoor Mulla, nu i lättungvikt, gjorde en fiaskoartad debut och blev liggande redan i första ronden men varför var svårt att förstå. Stefan Schallengruber jobbade stabilt och säkert mot en motståndare som knappeligen borde fått svensk licens - i alla fall inte i dagsläget med tanke på den känsliga politiska situationen.

Labbås hade lite otur med vädret, krocken med matchen mot Danmark men galan och arrangemanget var helt ok - lite minus att inte rock´n rollen kunde komma igång på studs (med tillhörande starköl). Nu kommer man igen till hösten och då i Skövde eller Jönköping. Gänget bakom Richard Lundby har också planer på míndre galor i Stockholms regionen och det är troligen den här vägen svensk proboxning måste gå för att byggas upp på nytt.

0 kommentarer: